Sütlaç (budinca de orez cu lapte)

de Giana in Prajituri, 23 Mai 2014 | 8710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • 1 l lapte
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura faina de orez
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 400 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara, nuca pisata sau fistic pt ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sütlaç (budinca de orez cu lapte):

Se curata orezul si se spala. Se pune orezul la fiert cu 300 ml de apa. Cand boabele de orez s-au umflat si s-au inmuiat se adauga laptele si zaharul. Intr-un castron se amesteca faina de orez cu amidonul si 100 ml de apa. Se toarna in fir subtire peste orez si se amesteca pana se ingroasa. Cand a fiert se adauga zagarul vanilat si se opreste focul.

Se serveste cald sau rece in cupe ornate cu nuca, scortisoara, fistic etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sütlaç (budinca de orez cu lapte)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu aroma de lamaie